Skip to content

Vi har fået grøntsager til udplantning

Vi har fået grøntsager til udplantning

Vi har fået grøntsager til udplantning

Agurk, squash, tomater, græskar og meget mere til udplantning!

Vores tre havecentre har fået leveret grøntsagsplanter til udplantning fra Klarskov Gartneri. Vi har fået flere forskellige tomater, agurker, squash, græskar og endda nogle vandmelon. Udvalget kan variere fra havecenter til havecenter, og det går hurtigt med dem, så vent ikke for længe. Vil du plante på friland, så husk at holde øje med nattetemperaturerne, da planterne ikke tåler frost.

Langvarigt samarbejde med Klarskov Gartneri – danskproducerede planter i topkvalitet

Vi køber vores udplantningsplanter hos Klarskov Gartneri, der ligger i Hvidovre. Det er et gartneri med lang historie, og de har produceret planter i topkvalitet i over 100 år. Vi har rigtig god erfaring med deres planter, og har fået gode tilbagemeldinger fra kunder igennem årene. Det er blevet til en hel del agurker, tomater, squash mv. i jeres drivhuse gennem tiderne.

Klargøring af drivhuset – gør det inden udplantning

Inden du udplanter dine nye tomat- og agurkplanter i dit drivhus, er det vigtigt at gøre hovedrent. Det gøres med en grundig oprydning, så eventuelle rester fra sidste års planter bliver fjernet, for dernæst at gøre rent med vand, brun sæbe og en hård børste. Få spulet hele drivhuset og kom godt ud i hjørnerne med brun sæbe og børste. Når glasset er rent, kan solens stråler bedre komme igennem, og et rent drivhus nedsætter risikoen for sygdomme i planterne. Så er det bare at komme i gang med udplantning af dine nye grøntsager.

Læggekartofler

Det er også tid til at lægge kartofler, og vi har fortsat læggekartofler tilbage. Udvalget varierer fra havecenter til havecenter.

De optimale forhold for at lægge kartofler er sidst i marts eller starten af april, i en porøs og tør jord. Kartoflerne skal forspires et tørt og lunt sted, og lægges i jorden med ca. 25 centimeters afstand. Undlad at lægge kartoflerne i regnvejr eller meget våd jord, da det forøger risikoen for svampeangreb.

Spørg os endelig til råds, når du er forbi et af Grønne Hjems havecentre. Vi hjælper dig meget gerne med at finde de helt rigtige grøntsager til udplantning til dit drivhus!