Skip to content

Vi har fået blomsterløg!

Vi har fået blomsterløg!

Vi har fået blomsterløg!

Vi har fået mange forskellige tulipaner, narcisser, hyacinter og meget mere hjem og det blevet tid at sætte løg i bede og krukker. Det er noget vi glæder os til hvert år, for I er virkelig mange løgentusiaster derude, som får plantet de fineste sammensætninger!

Det er nemt at sætte blomsterløg. Afhængigt at sorten skal de mellem 5 og 15 cm. ned i jorden. Der er forskellige måder du kan sætte løg på:

Plantning af løg på et større areal

Skal du plante løg på et større areal, kan du skrælle hele jordlaget væk, placere løgene, som du gerne vil have dem, og så dække dem til med jord efterfølgende. Denne måde er smart, hvis du er ved at anlægge ny have eller en ny del af din have. Det er også nemt ift. at overskue hvor du sætter de forskellige typer løg.

Plantning af løg i eksisterende bede

Skal du plante løg i allerede eksisterende bede, så skal du være opmærksom på de planter, du har i forvejen. Afhængigt af sorten, blomster løgene som regel fra februar til slutningen af maj. Det er derfor en god ide at placere dem hvor dine andre planter først kommer senere. Så får løgene plads og kan komme til deres ret. Brug en lille, spids skovl for at forstyrre dine andre planter mindst muligt, og placer løgene rundt omkring i bedet.

Tip: Du kan med fordel tage billeder af dine bede i foråret, når dine løgplanter blomstrer. Så har du et overblik over, hvor du har de forskellige farver og sorter, og kan nemmere plante nye løg i efteråret.

Blomsterløg sættes i perioden fra september til december. Det er dog vigtigt at holde øje med vejrudsigten, så du ikke planter når jorden er frossen. Som udgangspunkt kan løg plantes overalt i haven, men har du et område i din have, som nemt oversvømmes, så anbefaler vi at du undlader at plante løg dér. Der vil nemlig være stor risiko for at løgene rådner i jorden.

Skal man blande sorter, eller plante i klynger?

Det er en smagssag, om man vil have blandede bede eller mere ensartede klynger af tulipaner, narcisser eller andre blomsterløg. Blander man sorter eller farver, kan man overveje, om man i så fald vil have blomstring på samme tid. Man kan eksempelvis vælge forskellige sorter, der alle blomstrer i april. Så får man et smukt, blandet blomsterflor.

Vil man fordele blomstringen over en længere periode, kan man vælge at sætte blomsterløg sammen, som blomster forskudt af hinanden. Det kan være en god ide, hvis du har et begrænset stykke jord med løg. Så kan du nyde de forskellige farver hele foråret.

Sætter man løg i klynger, vil man opleve at de forskellige klynger blomstrer på samme tid. Fordi at hver klynge kun består af én sort, vil det give et roligt og mere ensartet udtryk i haven. Synes man at det er for kedeligt, kan man sørge for at have flere klynger tæt på hinanden, som blomstrer samtidig. Så kan man farvekoordinere, så det passer med sine yndlingsfarver.

Plant blomsterløg i krukker

Man kan sagtens sætte blomsterløg i krukker! Effekten kan blive virkelig smuk, da løgene står tæt og krukkerne kan flyttes rundt, så man kan designe sin have, alt efter behag, når blomsterne kommer.

Når du planter blomsterløg i krukker, er det vigtigt med god dræning, så løgene ikke rådner. Lige efter plantning skal de vandes nogle uger, men derefter er det ikke nødvendigt med meget vand.

Rigtig god fornøjelse med årets plantning af blomsterløg! Vi glæder os til at se hvilke, I vælger, og ikke mindst til at høre om resultatet til foråret!