Skip to content

Sæson for gødning af planter

Sæson for gødning af planter

Sæson for gødning af planter

I perioden fra april til september er det vækstsæson for de fleste planter, både inde og ude. Derfor er det nu, at det er tid til gødning af planter, da de har brug for ekstra næring til at vokse sig store. Det er forskelligt hvor ofte, dine planter skal have gødning. Du kan læse bag på vores produkter, hvad der anbefales.

Forskellige muligheder for gødning af planter

Alle Grønne Hjems tre havecentre har mange forskellige gødningsmuligheder. Vi har bl.a. gødningspinde, flydende gødning, gødning til spiselige planter og rosengødning. Vi vil altid gerne hjælpe dig med at vælge den rigtige type gødning til dine planters behov. Tag endelig fat i en af os, når du er forbi.

Forskellige planter har brug for forskellige næringsstoffer. Derfor har vi forskellige typer gødning til bl.a. roser, surbundsplanter, græsplænen, staudebedet mv. Dan dig et overblik over din have eller krukker, og find ud af hvilke typer planter, der har brug for ekstra gødning.

Gødning til krydderurter

Mange krydderurter trives i almindelig havejord, og er generelt gode til at klare sig. Dine krydderurter kan god have godt af lidt ekstra gødning – særligt hvis du planter dem i krukker, da planter i krukker hurtigere løber tør for næring, end hvis de er plantet direkte i jorden. Skal du gøde dine krydderurter og andre spiselige planter, så husk at købe gødning specifikt til spiselige planter. Gødning til spiselige planter har indholdsstoffer, der ikke er skadelige for os at indtage, når planten har suget næringen til sig. Andre planter har brug for andre næringsstoffer og mineraler, som det ikke anbefales at indtage.

Gødning af indendørsplanter

Til indendørsplanter er gødningspinde en god og nem løsning. Gødningspinde indeholder gødning nok til ca. tre måneder, og planten får derfor brugbare næringsstoffer over en længere periode, uden af du skal gøre andet end at vande. Udover at gøde i vækstsæsonen, har mange planter også brug for ekstra vanding i perioden. Hold derfor ekstra øje med dine indendørsplanter, og giv gerne lidt ekstra vand. Dette gælder ikke sukkulenter.