Skip to content

Efteråret er perfekt til plantning af buske og træer

Efteråret er perfekt til plantning af buske og træer

Efteråret er perfekt til plantning af buske og træer

Alle tre havecentre har et stort udvalg af buske og træer. Det våde efterårsvejr, som vi har for tiden, giver rigtig gode betingelser for plantning af buske og træer. Udvalget af buske og træer varierer naturligvis mellem de tre havecentre, men kontakt os endelig, hvis der er bestemte planter, du leder efter – så gør vi hvad vi kan for at skaffe dem hjem til dit nærmeste havecenter.

Buske med smukke, gyldne efterårsfarver

Noget af det fineste ved efteråret er de gyldne farver, som haver og skove står med. Nogle buske får stærkere farver end andre. To af disse er: Diervilla og Surbær (også kendt som Aronia).

Diervilla fås i en almindelig og en rødbladet udgave. Fælles for dem er, at deres farver i efteråret skiller sig ud ved at være stærk rødlig. Derudover får begge Diervilla-sorter smukke, lysegule blomster i det tidlige efterår. Det gør dem ganske egnede til havens insekter.

Surbær/Aronia har ovale blade, der går fra grøn over i mørkerød og stærk rød – ja nærmest pink – blade i efteråret. Som navnet indikerer, får Surbær/Aronia bær, der er temmelig sure. De er dog fint egnede i flere opskrifter, som eksempelvis most, og siges at være nogle af de sundeste bær, vi har. Også Surbær/Aronia er gode for insekter grundet blomster og bær.

Både løvfældende og stedsegrønne buske og træer

En af de ting, man skal tage stilling til, når man leder efter nye buske, hække og træer er, hvorvidt man ønsker dem løvfældende eller stedsegrønne. Vores gartnere kan hjælpe dig med at tage en beslutning, der passer dig og din have bedst muligt. Spørg og endelig til råds – og tag gerne billeder af de områder i haven, som du ønsker beplantet.

Af de stedsegrønne buske er især kirsebærlaurbær populære. Det er også en dejlig busk, der med sine store, lysegrønne og næsten voksagtige blade lyser op hele året, og især gennem vinteren, hvor det hele ellers er mørkt.

Valby har fået de første ligusterhækplanter

Hos Grønne Hjem Valby, har Dorthe fået de første ligusterhækkeplanter hjem. De sælges i bundter af 10 stk., og det anslås at man skal bruge 4-5 planter pr. meter. Ring gerne til dit lokale havecenter for forespørgsler om buske og træer.

Træer i mange størrelser

Uanset om du tager til Valby, Gentofte eller Ballerup, finder du et stort udvalg af træer. Høje, lave, buskede, oprette, med og uden frugt. Vi har et utal af træer, og kan skaffe dem hjem i mange forskellige størrelser.

Er du på udkig efter store træer, så ring endelig. De fleste forespørgsler kan vi bestille hjem.

Husk, at du kan bestille levering af dine buske og træer

Det er muligt at få leveret dine buske og træer, når du har købt dem i havecentrene. Priser starter ved 150,- og afhænger af din adresse, samt om du skal have hjælp med at plante. Kontakt dit lokale havecenter for mere information om leveringsmuligheder.

Stort udvalg af buske og træer hos Grønne Hjem. Her ses flere stedsegrønne buske.