Halmmåtter til vinterkrukkerne

i kategorien Tips & Tricks

Når planter er plantet direkte i moderjord, har de gode forhold og står ikke og fryser om fusserne. Men rigtig mange planter står i krukker, og der er vi nødt til at kompensere for moderjords naturlige varme.

Der findes rigtig mange måder at isolere omkring en krukke på. Nogle vælger at bruge bobleplast, men de fleste, der har deres krukker stående fremme, vil hellere være fri for at se på et plasticrædsel hele vinteren. Derfor anbefaler vi i Grønne Hjem at man ofrer det ekstra, og pakker sine krukker ind i halmmåtter. Halmmåtterne er dansk producerede og af rigtig god kvalitet. Man kan dele måtterne i mindre dele uden de går fra hinanden og fuglene holder fingrene væk fra halmen, da den er fri for blade og korn. Da de er produceret af rughalm er der mindre risiko for at der går mug i dem, og måtterne kan snildt holde 3-4 sæsoner før de trænger til udskiftning.

Isolering med halmmåtterne svarer til isolering med flamingoplader i 10 cm tykkelse.

Desuden er der en række gode råd, for at sikre krukkerne om vinteren.

1. Start med at fylde krukken med ca. 1/3 leca kugler, for at lave et godt dræn. Drænet skal sikre at overskydende vand kan løbe fra, så der ikke står vand i når der kommer frost, da det vil sprænge krukken.

2. Krukken hæves op fra fliserne eller jorden, ved at lægge krukkefødder, mursten eller lignende ind under den. Sørg dog for at hullet i bunden ikke er dækket.

3. Fjern alle underskåle om vinteren. Disse vil ofte sprænge når vandet i dem fryser til is.

4. Når krukker står ude om vinteren, undgå da at støde dem.

5. Husk at ikke alle krukker i sig selv er frostsikre. Når man taler om frostsikre krukker, betyder det at de er behandlet/ brændt på en måde så de ikke suger vand op, der ved frostens indtrængen vil udvide sig og springe krukken. Af samme grund er selv frostsikre krukker ikke sikrede mod vand i pottemulden, der udvider sig så meget at krukken sprænges inde fra. Sørg derfor for at jorden ikke er for våd, når frosten træder ind. Det vil dine planter også sætte pris på.

 

Åbningstider

Valby

Hverdage:09.00 – 17.30
Lørdage:09.00 – 16.00
Søn- & helligdage:09.00 – 16.00

 KategorierGlæden ved at give noget grønt...

Køb dit gavekort her!